Zonneallergie gauw en doeltreffend tegengaan en behandelen.

Zo'n 15% van de mens in Nederland heeft er wel eens last van; Zonneblaasjes. Hoe herken je de verschijnselen en hoe kun je zonneuitslag snel en doelmatig behandelen?

Zonneblaasjes

Personen met een zonneuitslag hebben een immunologische reactie op zonlicht. De redenen kunnen zeer verschillend zijn, maar worden bijna altijd veroorzaakt door blootstelling aan zonlicht. Elk persoon reageert hier anders op, maar normaliter uit het zich in kleine zonneblaasjes, irritatie en irritatie. Typisch voor zonneallergie is dat uitsluitend de aan de zon blootgestelde delen van de huid een reactie tonen. Als je last hebt van zonneblaasjes en uitslag, nadat je een periode in de zon gezeten hebt, dan heb je vermoedelijk zonneallergie.

Ongeveer duren de symptomen van zonneallergie zo’n 2-3 dagen en daar trekken deze beetje bij beetje weg. Zonneblaasjes en andere symptomen van zonneallergie zijn onplezierig maar gelukkig goed te voorkomen en te behandelen. Voorkomen van zonneallergie is uiteraard beter dan genezen. Dit doe je door je huid niet bloot te stellen aan de zon, maar in de praktijk blijkt dit toch vaak lastig. Er zijn hele goede middelen op de markt die je huid afschutten tegen de zon en specifiek voorkomen dat je last krijgt van zonneallergie.

Mocht je lichaam toch symptomen van zonneallergie vertonen, zorg dan dat je tijdelijk niet meer in de zon komt. Gebruik bodylotion (eventueel speciale voor zonneallergie) en gebruik eventueel rustgevende huidproducten die calamine bevatten. Bij ernstige klachten en verbranding is het raadzaam om een huisdokter te raadplegen. Indien je veelvuldig last hebt van zonneallergie, dan kun je vragen om een doorverwijzing naar een huidarts.

Helaas heeft zonneuitslag een groot scala aan oorzaken en varianten. (meer info) Zo is het mogelijk dat bij gebruik van bepaalde medicijnen zoals antibiotica of cosmetische cremes je onmiddelijke zonneallergie krijgt, terwijl je hier normaal gesproken geen last van hebt. Lees hier meer over het voorkomen, de verschijnselen en het verzorgen van zonneallergie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *